Beading & Me

foto_art1.jpg Assalamualaikum..this is me with my daugther. Dia la org kuat yg menjadi pencetus bermulanya minat kite dlm Beads Embroidery. She loves to have pretty clothes – dengan adenye glitering stuff on her clothes escpecially her blouse or dress. Antara brand yang dia suka – Somerset Bay.

Tapi, kalau asyik beli je, mana tahan. So, the solution – beli blause yg biasa2 dengan harga berpatutan dan ok le Q nye…then upgrade dengan beads!! Fantastic! …(ini dijahit tanpa ilmu dan reference mana2.. please refer antara hasil tgn kite bawah kategori Design Kite. All the design will be updated from time to time..insya allah..)

Sejak tu, tak kisah le..ape jua jenis pakaian yg dia nak beli dan pakai, akan disertai dengan manik2 dan sequin bergemerlapan..lip lap lip lap lagi..

Then, my husband came up with this brilliant idea. To have this blog in place. Dia pun cerita la mcm2 hal kisah how to develop a blog. 1st thought, “hello…u’re talking to an IT graduate ok?!”. But lastly, kene serahkan kepada dia jugak le untuk buat development nye..coz, kite dah tak buat dah mende2 teknikal ni…secara teorinye bley la lagi ingat skit2.. dah almost 2 years tinggalkan weeiii…(i’d been transferred to corporate doing strategic planning..). Ini lah hasilnye…ni kira dm proses belajar smula..hihihi… (kecik tapak tgn, blog ni ku tadahkan..any comments are most welcome! Tks)

Ending untuk cite ni till here, but banyak lagi cite2 akan disambung kemudian…

 Later..happy blogging!

12 Responses to Beading & Me

  1. Bonsai says:

    Salam buat tuan rumah….suke tengok bile anak2 melaram baju manik..he he..kite pun ade anka dara sorang yg suke sgt manik2 ni…but mak nye x berkesempatan..he he he..

    So keep on beeding and klu side jenguk2 le FP saya http://bonsaiku.fotopages.com

  2. suraiya says:

    assalammualaikum.

    baru terjumpa blog ni dlm mira fotopages. so tergerak hati nak lawat. it a nice blog..kalau tak keberatan kite boleh berkongsi ilmu dekat my fotopages also.

    http://angahsu.fotopages.com.

    actually is only a hobby. lama2 ramai plak yg menempah..

    jom la jalan2 dekat fotopages kiter..

  3. blogsulaman says:

    suraiya & bonsaiku..

    tks 4 d comment. u all nye link kite dah masukkan…so meh le same kite berkongsi ilmu..

    kite pun same cam suraiya jugak..mula2 just utk diri sendiri tapi lama2 atas demand kite amik le selai 2..tapi tak berani amik banyak2…time tak ade..tak dpt nak siapkan baju org mampuih!..hihii…

    as sampingan..keje kat ofis pun belambak..

  4. cheq sue says:

    Salam….kita berkongsi minat yang sama. masuklah blog cheq sue yea….
    http://www.cheq-sue.com

  5. serina says:

    anak2 sekrg memang terror berfesyen lebih dari mak..😛 sy ni memang giler manik..mak selalu geleng kepala bila nmpk bilik sy bersepah dgn manik ni..hahahaha…jom visit my link http://sabahmaniklabuci.fotopages.com jgn lupa masukkan sekali ni kat blog awak ye…hehe..tq..

  6. blogsulaman says:

    Cheq-sue & serina;

    tks for leaving a comments. actually manik ni mmg minat dr dulu..tapi takde le bersungguh buat..cume bila time ade masa je kite amik tempahan..utk baju snediri kot ade masa..kalau tak mmg tak berjait pun..slalu kat baju mak, ngan adik2 je le..kawan2 yg slalu support …nanti kite kongsi yea

  7. faheems78 says:

    nice…actly baru jer jumpa…happy beading..

  8. faheems78 says:

    nice..actly saya terjumpa laman ni…let’s beading…

  9. sooriyaa says:

    hello..saya dari mlk ingin membuka sebuah kilang kain dimana mengupah org-org dari luar negara.kini saya dikehendaki mesin-mesin jahitan seperti mesin sulaman manik,mesin embroidery, mesin labuji dan lain lain lagi.oleh yang demikian, saya ingin mendapatkan maklumat daripada pihak saudari yang mungkin lebih berpengalaman daripada saya.sekiranya saudari sudi membantu saya, diharap saudari membalas email saya secepat yang mungkin..menanti balasan drp saudari,sekian terima kasih.

  10. ms ayu says:

    Very2 nice…saya memang dah minat sejak 2 tahun yg lepas…tapi memang zero…just tgk2 kat kedai…grab pic curi2 then kat umah try wat sendiri…..
    setakat nie berani wat bj anak2 & bj sendiri…member2 nak order tak berani…
    nak kena study laggi mendakam kot…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: