Latest Beading Project – W.I.P

Kali ni dpt kite sharekan my latest beading projects. Semuanya WIP lagi tapi kite uploadkan gamba2.

Ok..utk design yg ini, bahagian leher, kite pakai teknik ‘jejari lipan’ kemudian buat manik tabur. Bahagian tgh leher tu jahitkan bunga dr labuci bentuk  bujur dan tepek pearl kat tengah. Then jahitkan juntaian2 batang ijau kat tepi2 tu dengan teknik free style… name takde.. Once siap, kite upload the complete work.

Next, yg ini jahit kat hujung lengan baju kurung. Untuk bunga2 nye tu kite pakai teknik ‘1 layer fish scale’

Untuk inti bunga tu kite pakai teknik ‘3 serangkai’ kasi timbul tgh2 tu..nampak skit..kan kan..baru dpt jait sebelah tgn.. sebelah lagi tak siap..hohoo..

Yang ni plak, 2nd design masa mula2 start sulam menyulam manik punye baju (baru dpt upload gamba). Just to share with u all.. Ni apply kat baju madihah – my beloved daughter. Dah ade benang yg tercabut sebb dulu bapaknye basuh baju dia masukkan baju manik2 dlm mesin…nasib tak terburai semua…

Coming next, kite tunjuk lain2 design…stay tune..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: