Innovation Towards Sociatel Well Being and Wealth Creation!

dear all..

 assalamualaikum dan salam sejahtera..

lamanye kite tak dpt nak update blog..bukan tak nak tapi kerja tak mengizinkan..seronok bila ade lawan2 seperjuangan yg nak jugak..sudi jugak jengah kitenye blog yg tak seberapa ni..utk bonsaiku dan angah..sorry le ek kalau suddenly time mail ke dah kene dispamkan..setting dlm blog kite ni tak betul lagi..ye le budak baru belajar…sorry..anyway kite dah tuka settingso after this every body bley le komen direct dan tak payah le nak kite approvekan..leceh  rupanye..

nak dicitekan..alhamdulillah..bulan ni ade le 3 tempahan…kawan2 yg sudi…utk pakai raya aji..so semua dah siap…insya allah kite upload kan gamba utk tatapan geng beaders yg lain…

bulan ni sibuk sgt…sibuk dengan NICE 2007 (National Innovation, Conference & Exhibition)…pernah dengar tak? utk beaders semua rasanye mesti ade jugak yg ternampak dlm surat khabar..acara julung kali diadakan yg berkaitan dengan innovasi…

mmm..cite pasal innovasi ni..Dato Sri JJ – MOSTI nak mengubah mind set bangsa..so that msia kite ni takde le manjang ketinggalan ke belakang.. China ngan India pun dah jauh meninggalkan kite…bila semua start looking at and implement the innovation culture then baru le kite dpt naikkan % utk GDP growth kite..bila ni naik..income naik taraf idup naik, economy naik..secara tak langsung kite pun same bergerak maju.. msia ni ..terkenal..pandai planning tapi nak implement…aiya..liat..sebb tu le timbul kate2 seperti “cakap tak serupa bikin”…

so mungkin dengan perubahan mind set ni, kite bukan sahaja kaum cine dan india..malahan kaum melayu akan same2 bangkit, same2 berinnovasi melangkah maju…langkau jauh dari jangkauan paradigma yg sedia ade sekarang..utk mendapat langkah yg begitu..then kite kene le berubah..start to change cara kite berfikir dan lebih berani mengambil risiko..

 insya allah kepada beaders atau sape2 yg terasa nak bangun jadi entrepreneur yg berjaya tak kita le dlm bidang techno ke, agri ke..atau nak menjadi beaders yg berinnovasi then kene le langkah dengan yakin, semangat kental…bangun dr tido..jgn le harapkan tempahan sedia ade..luaskan lagi option..pikirkan cara2 yg lebih canggih…

kerajaan sekarang pun tgk dlm bajet 2008..banyak menyediakan peluang – dlm bentuk grant atau pun loans.. peluang ade, jln dah dibuka…jgn lepaskan..

anyway…to all beaders dan sape2 yg terlibat dlm bidang fesyen secara langsung atau pun tak.. marilah kite same2 berinnovasi ke arah memartabatkan fesyen industry negara kite!

rgds..

3 Responses to Innovation Towards Sociatel Well Being and Wealth Creation!

  1. jerina says:

    Boleh tak kalau saya dapatkan cara-cara membuat sulaman manik?Saya memang suka dan minat dalam kerja-kerja menyulam esp. manik.

    TQ

    Jerina bt Gapor
    Kch,Swk

  2. wan rajipah says:

    Nak sangat belajar wat baju kurung.

  3. erma says:

    hai…sy x brpa fahamlah ttg cara yg d tunjukkan utk baju budak 2.guna tangan jer ke??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: